عقاب صحرایی یا عقاب استپی، پرنده شکاری بزرگی است که با آغاز فصل سرما از مناطق زادآوری خود در روسیه، قزاقستان، مغولستان و چین به سوی مناطق گرم‌تر، از جمله ایران، مهاجرت می‌کند و زمستان را در دشت‌ها و زیست‌بوم‌های مناسب می‌گذراند.

عقاب صحرایی از پرندگان شکارچی مهاجر حیات وحش ایران است. نام جهانی این عقاب Steppe Eagle (عقاب استپی) است. اما با توجه به اینکه این پرنده، یک پرنده شکاری مهاجر هست، و اینکه در صحرا و دشت زندگی می‌کند. در زبان فارسی به این گونه، عقاب صحرایی گفته می‌شود.

در هنگام پرواز این گونه به صورت یک شکارچی بزرگ و سنگین دیده می‌شود که دارای سر و گردن بزرگ و بال‌های پهن و بلند است پراکنش جهانی این پرندگان از مغولستان و روسیه شروع می‌شود و تا بخش‌های از آفریقا جنوبی است.

اما این پرندگان فقط در چهار کشور بزرگ روسیه، قزاقستان، مغولستان و چین لانه‌سازی و تولید مثل می‌کنند. با شروع فصل زمستان، این پرندگان به سمت اکوسیستم‌های گرمسیری و بیابان‌های آفریقا، هند، جنوب شرقی آسیا، ایران، افغانستان، عربستان، یمن، آذربایجان و سوریه و به ندرت در امارات متحده عربی، لبنان و کویت حرکت می‌کنند و زمستان‌گذارنی می‌کنند. در ایران این پرندگان به صورت مهاجر عبوری به صورت دسته جمعی در فصل زمستان از سیبری وارد کشورمان می‌شود.